home    biografie    schilderijen    contact   

Activiteiten

‘LICHT’ TINEKE COUCKE EN INGRID SCHOEMAKER

In het Weefhuis in Zaandijk op 8/9 en 15/16 juni; 13.00 – 17.00 uur;

Twee weekenden achter elkaar de expositie getiteld ‘Licht’. Tineke Coucke en Ingrid Schoemaker exposeren gezamenlijk hun werk, Schoemaker met beelden en Coucke met schilderijen.

Bij Schoemaker zien we voornamelijk vrouwenfiguren. Zij creëert eenvoudige en soepele vormen, soms intens en rustig, dan weer in beweging. Zij hanteert verschillende technieken; naast het gieten van haar geboetseerde beelden in brons, aluminiumcement of gips, maakt zij ook beeldhouwwerken waarbij zij uit diverse steensoorten, van albast tot marmer of hardsteen, haar beelden houwt.

Zowel de oudheid als moderne kunstenaars inspireren haar. Belangrijk uitgangspunt bij haar werk is de emotie, mensen raken en bewustwording; met haar beelden zoekt zij openingen in het contact met de ander, de toeschouwer.

Na jarenlang als vrijetijdsbesteding met kunst te zijn bezig geweest is Ingrid Schoemaker afgestudeerd aan de Wackers Academie te Amsterdam en professioneel kunstenaar.

Ook Tineke Coucke (1948) was al geruime tijd bezig met beeldende kunst voor zij in 1994 afstudeerde aan de Wackers Academie Amsterdam. Wat haar vooral boeit is het weergeven van ruimte en licht. Dit vertaalt zich in onderwerpen als landschappen, wolken, lucht en water. Zij gaat aan de slag met opgedane indrukken, schetsen, beelden uit het geheugen of fantasie. Zo ontstaan haar schilderijen, die zich laten omschrijven als figuratief maar niet strikt naar de realiteit geschilderd; ze vertolken een eigen visie op licht in olieverf.

Het weefhuis
Lagedijk 39, 1544 BB Zaandijk
Telefoon (075) 622 4380
info@hetweefhuis.nl
www.hetweefhuis.nl